Різдвяна ялинка у Ватикані – з Калабрії
  • Срд, 12/11/2014 - 16:27

Святкова ялинка цьогоріч прибуде до Ватикану з регіону Калабрія. Її урочисте відкриття відбудеться напередодні Католицького Різдва – 19 грудня 2014 р. Про це повідомив керівник південноіталійської провінції Катандзаро Енцо Бруно.

Раніше цей регіон уже жертвував святкове дерево понтифіку – в 2006 р. Слід нагадати, що традицію встановлювати ялинку на площі св. Петра запровадив у 1982 р. св. Іван Павло II. Папа завжди отримує її в подарунок від якоїсь країни. Рік тому святкове дерево прибуло з німецько-чеського кордону,  а у 2011 році саме Україна подарувала Різдвяну ялинку Ватикану.

Також до Різдва приурочена виставка-акція, яка розпочинається в Римі 12 листопада. У ній будуть представлені святкові подарунки, декорації, прикраси. Доходи від її проведення будуть передачі на благодійні цілі. Особливістю цьогорічної виставки стане присутність на ній подарунків від Папи Франциска.

Організатором акції виступила асоціація під назвою "Колесо св. Петра". Вона займається благодійною діяльністю на користь ініціатив Папи вже 145 років. Починаючи з нинішнього дня, члени та друзі асоціації зможуть придбати або пожертвувати предмети, які походять з різних країн світу, у тому числі: одяг, вироби зі шкіри, аксесуари та ювелірні вироби, внутрішнє оздоблення і прикраси. Дохід від передсвяткової виставки у повному обсязі буде спрямований на підтримку благодійних ініціатив для потребуючих Риму.